Blogs·Blogs overig

Een mijlpaaltje: 100 berichten online

Het 100e bericht op de website! Toch wel een mijlpaaltje. Tijd voor een korte terugblik.

Oefenstof
Zo’n 2 jaar geleden kwam ik op het idee om een website te starten met (gratis) oefenstof voor voetbalcoaches. Vooral oefenstof op basis van spelprincipes. Elke week een oefenvormpje en dan zien we wel wat er van komt’, dat was het idee. Soms zelf bedachte oefenvormen, soms geïnspireerd door andere voetbalcoaches, soms schaamteloos overgenomen.

Van de oefenvormen is vooral een pass/trapvorm van Pep Guardiola populair. Ook mijn serie over de spelprincipes van Johan Cruijff heeft het goed gedaan. Ruim 20 oefenvormen in deze serie die je kunnen helpen om te voetballen vanuit de visie van Cruijff.

Er zullen zeker nieuwe oefenvormen op de website blijven komen.

Maar coaching in voetbal gaat verder dan oefenvormen. Daarom ben ik ook een serie gestart over sociale competenties binnen voetbal. Een onderbelicht onderdeel in de voetbalsport in mijn ogen. Inmiddels staan er 6 delen online en het einde van deze serie is nog niet in zicht.

Trainerscursussen
Naast oefenvormen heb ik ook, meer dan me lief is, geschreven over de trainerscursussen in Nederland. Ik denk nog steeds dat er verandering nodig is en dat vroeg of laat de verandering gaat komen. Qua bezoekersaantallen en reacties was mijn blog over een nieuwe opzet voor de cursussen nogal een knaller. De enorme hoeveelheid positieve reacties deed me goed, het waren er honderden. Daarnaast ben ik ook kritisch op de versnelde trainerscursussen voor oud-profs. Langzaamaan is hierin een kentering zichtbaar.

Analyse
Het analyseren van wedstrijden is iets wat ik nog meer zou willen doen. Het lastige is echter dat dit wel een beetje tijd kost en er ook tijdsdruk is om iets online te plaatsen. Mijn streven is dat de analyse binnen 24 uur na de wedstrijd online moet staan, daar moet je dan net even de tijd voor hebben. Wel hoop ik nog steeds op meer diepgaande analyse op tv. Wat ik hiermee precies bedoel kun je hier lezen, op dit artikel kreeg ik ook veel positieve reacties. Dat zie ik als teken van herkenning.

Downloads
Sinds kort (augustus 2020) zijn er ook downloads beschikbaar op de site. Mooi om te zien dat hier in korte tijd al veel gebruik van is gemaakt! Wellicht voeg ik in de toekomst nog downloads toe.

Toekomst
In de bezoekersaantallen zit nog steeds een stijgende lijn. Dat is leuk om te zien. Zolang het mezelf plezier en energie geeft ga ik door. En er zullen vast weer nieuwe ideeën komen, zo zou ik bijvoorbeeld nog wel eens een evenement willen organiseren voor voetbalcoaches. Maar dat is echt toekomstmuziek, voorlopig kan ik dat er niet even bij doen.

Ik hoop vooral dat voetbalcoaches geïnspireerd raken door de content die ik plaats. Al is het maar 1 oefenvorm of een ander artikel waarvan iemand denkt ‘daar kan ik iets mee’. Daar doe ik het voor, waarbij ik me ook zeker besef dat ik de (voetbal)wijsheid niet in pacht heb.

Veel plezier met en van alle content! Tot snel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *