Blogs·Blogs overig

Presenteren spelprincipes

Je bent voetbalcoach en hebt voor jezelf helemaal duidelijk wat je visie is. Mooi. Nu wil je dit graag aan je spelersgroep presenteren. Hoe kun je dat doen?

Voor de coaches die misschien niet weten waar te beginnen, of niet heel handig zijn met powerpoint is er een gratis download beschikbaar: Presentatie-spelprincipes.pptx (4029 downloads)

Het format
In het format zie je 24 sheets. Eerst een welkom waar je je teamgegevens en eigen gegevens kan invullen. Daarna een korte uitleg van wat spelprincipes zijn, je moet er namelijk rekening mee houden dat niet elke speler dat weet. Vervolgens een overzicht van 5 categorie├źn: verdedigen, omschakelen van verdedigen naar aanvallen, aanvallen, omschakelen van aanvallen naar verdedigen en spelhervattingen.

Per categorie zijn in de presentatie 3 sheets opgenomen voor principes. Daar kunnen uiteraard meer/minder van gemaakt worden. Je kan een sheet toevoegen of verwijderen. In de afbeelding van het voetbalveld kan het principe uitgebeeld worden door spelers van het eigen team en de tegenstander. De bolletjes kunnen verplaatst worden, zodat het voor spelers visueel gemaakt wordt. Zo kan het principe voor spelers nog duidelijker worden. De zwarte pijl kan je eenvoudig verplaatsen/vervormen door erop te klikken.

Uiteraard kan je de presentatie nog verder opfleuren:

  • Pas het ontwerp aan (tabblad Ontwerpen)
  • Verwerk de clubkleuren in de presentatie. De kleurenset van het huidige thema kan je aanpassen door bij Ontwerpen op het pijltje naar beneden bij varianten te klikken. De kleur van de spelers kan je aanpassen door er met de rechtermuisknop op te staan en een andere kleur te selecteren (zie de afbeelding hieronder)
  • Bij de tabbladen Animaties en Overgangen kan je sheets en tekst op verschillende manieren laten invliegen
  • Het tabblad Invoegen biedt nog mogelijkheden om afbeeldingen (van spelers of spelsituaties van je eigen of andere teams) of linkjes voor (Youtube)filmpjes in te voegen
Klik op het pijltje naar beneden, rechts van ‘Varianten’

Er zijn nog veel meer mogelijkheden, maar het gaat natuurlijk om de inhoud van de boodschap.

Veel plezier met dit format!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *