Blogs·Blogs overig

Coachingsvragenlijst

Op dit moment lees ik het boek ‘Dilemma’s van een topcoach’ van de gouden waterpolocoach Robin van Galen. In het boek staan interviews met coaches uit verschillende sporten. De coaches nemen de lezer mee in de dilemma’s waar men voor kwam te staan in hun carrière. Heel interessant om te lezen.

Het boek zette me ook aan het denken. Hoewel het natuurlijk heel leerzaam kan zijn om te lezen hoe topcoaches met bepaalde dilemma’s omgaan, is mijn overtuiging dat je ook veel kan leren van ‘gewone’ coaches. Coaches die voor de buitenwereld misschien geen topcoach zijn, of coaches die misschien wél een topcoach zijn maar simpelweg een kleiner podium hebben. Hoe je de coaches ook wil omschrijven, ik ben benieuwd wat we kunnen leren van elkaar.

Om daar achter te komen heb ik een vragenlijst gemaakt. De lijst bestaat uit 8 korte vragen en gaan over training en coaching. Ik zou het tof vinden als zo veel mogelijk coaches (ook buiten voetbal) de vragenlijst willen invullen. Het kost slechts 5 minuten van je tijd. De resultaten zal ik dan t.z.t. delen op de website. De vragenlijst is anoniem dus persoonlijke gegevens worden niet gedeeld.       

Klik hier om de vragenlijst te starten. De vragenlijst staat vanaf 28 november 1 week open. Doe mee en deel je kennis!

Dit zijn de vragen:

  1. In welke sport ben je actief als coach?
  2. Hoe kom je aan oefenstof voor een training?
  3. Waaraan moet een goede oefenvorm voldoen volgens jou?
  4. Waaraan moet een goede training voldoen volgens jou?
  5. Waaraan moet goede coaching voldoen volgens jou?
  6. Op welke manier(en) probeer jij jezelf te ontwikkelen als coach?
  7. Wat vind je belangrijke eigenschappen voor een trainer/coach?
  8. Wat is DE tip die je andere trainer/coaches zou willen geven?

Alvast bedankt voor het invullen!

Een gedachte over “Coachingsvragenlijst

  1. Leuk om eens zo’n blog te lezen uit een ander perspectief. Zelf lees ik erg veel blogs, omdat ik journalist ben, maar tegenwoordig zie je steeds minder mensen meer blogs lezen. Dat terwijl je er over het algemeen veel wijzer van wordt dan het nieuws. Zelf heb ik ook altijd veel blogs onderhouden, maar ook ik merkte dat daar ‘gewoon geen business meer in zat’, dus ben overgestapt op een webshop waarop ik Ajax fanartikelen verkoop – http://www.ajaxgodenzonen.nl. Misschien ook leuk om even te kijken. Ik waardeer je blogs in ieder geval ontzettend en blijf vooral zo doorgaan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *